Bedevaart Gorcum-Brielle

Aug
31
31 Aug - 1 Sep

Lees de informatie over de bedevaart:

Download de inschrijvingsformulier:

PDF icon inschrijvingformulier_gorcum-brielle2019.pdf

Hoe verloopt de bedevaart Gorcum - Brielle?

Vervoer:      

- kom met uw eigen auto naar Gorinchem (andere naam voor Gorcum) vandaar gaan de chauffeurs met hun auto naar de Brielle en komen terug met een busje om te stappen

- neem contact op met uw priorij om samen vervoer te regelen.

Begin: Zaterdag 31 aug. 8 uur; Oude St. Janstoren, Krijtstraat 1, Gorinchem: De bedevaart van Gorcum naar Brielle begint in de kerk waar de H. Lenaert van Vechel zijn priesterlijk werk verrichtte. In de toren van zijn kerk mogen wij de H. Mis lezen! Na deze grote geestelijke verkwikking en een ontbijt stappen de bedevaarders met de vlaggen op kop naar de haven van Gorcum, waar Pater de Beer de relikwie van één van de Martelaren ter verering toont. De volwassenen gaan de weg waarlangs de Martelaren van Gorcum per schip vervoerd zijn, 72 km. te voet, na. Maar geen schrik! Onderweg zijn er regelmatig pauzes met toiletmogelijkheid, waterbevoorrading en … als stapconditie niet al te best is, is er altijd de mogelijkheid om wat te helpen bij de logistiek, de voorbereiding van de bbq, of het tenten opzetten op de camping.

Voor de kinderen is er een speciaal aangepast programma. Zij stappen een gedeelte van dat wat de volwassenen doen, maar op hun eigen tempo en met speciale begeleiding. Ook zal een spel voor de afwisseling niet ontbreken!

Zaterdag 31 aug. vanaf 19 uur; Camping ‘De Oude Maas’, Achterzeedijk 1A, Barendrecht: Bij aankomst op de camping, waar allerlei voorzieningen zijn, is er na het eten een kampvuur. Laat die kans om elkaar beter te leren kennen niet voorbij gaan! Het is een mogelijkheid om contact te maken met andere families! Voor de nodige nachtrust wordt er wel vanaf 11 uur de stilte bewaard.

De volgende dag stappen we dan verder langs het water.

Zondag 1 sept. 13.30 uur; Middagpauze op Plaatweg 2A in Spijkenisse: Van hieruit is het nog bijna 16 km. tot op de parking bij de Jumbo-supermarkt voor de oude stadspoort van Brielle.

Zondag 1 sept. 16.30 uur; Oostdam/Kaaistraat, stadspoort Brielle: Op de parking bij de Jumbo-supermarkt voor de oude stadspoort van Brielle voegen alle andere mensen zich erbij die enkel het laatste stuk (1,7 km.) in processie meestappen.

Zondag 1 sept. 18 uur: Plechtige H. Mis opgeluisterd door het koor St. Caecilia uit Leiden in de bedevaartskerk van de HH. Martelaren van Gorcum, waar ook een gedeelte van hun relikwieën ligt. Na de H. Mis bieden de vrijwilligers van de bedevaartskerk koffie of thee aan.

Wie slechts één dag kan stappen moet dat zeker doen. Het is ook mogelijk om zaterdagavond aan te komen en tot zondagavond mee te doen, of ook enkel ’s avonds voor de bbq en kampvuur ‘gezellig’ te blijven!

KOM MEE!!!