Abortus belangrijkste doodsoorzaak wereldwijd in 2022

Bron: District België - Nederland

Volgens statistieken van de website Worldometer bedroeg het aantal abortussen wereldwijd in 2022 meer dan 73 miljoen, waarmee het de belangrijkste doodsoorzaak is – 52 procent van een totaal van 140 miljoen sterfgevallen – en alle andere oorzaken overtreft.

Worldometer is een website van het bedrijf Dadax die gegevens publiceert die zijn verzameld door overheden en verschillende organisaties. Op basis van deze cijfers worden schattingen en prognoses gemaakt.

In de VS worden naar schatting dagelijks tussen de 1.500 en 2.500 abortussen uitgevoerd. Bijna 20 procent van alle zwangerschappen in de VS, met uitzondering van miskramen, eindigt in abortus. 

Voor 2020 meldde het Guttmacher Institute, een in de VS gevestigde non-profitorganisatie in Washington, D.C., 930.160 geïnduceerde abortussen in de VS, een percentage van 14,4 per 1.000 vrouwen, volgens Worldometer.

Als men het aantal abortussen vergelijkt met andere doodsoorzaken zoals kanker, HIV/AIDS, verkeersongevallen en zelfmoord, dan komt men tot de conclusie dat het aantal abortussen veel hoger ligt dan alle andere oorzaken.

In 2022 stierven wereldwijd naar schatting 10 miljoen mensen aan kanker, 6,2 miljoen aan tabak-gerelateerde ziekten, 2 miljoen aan hiv/aids en 17 miljoen aan andere ziekten. Duizenden mensen stierven ook aan malaria en alcohol. 

Het totale aantal sterfgevallen bedraagt 140 miljoen mensen, waarvan 73 miljoen te wijten zijn aan geïnduceerde abortussen en 67 miljoen aan andere oorzaken, wat betekent dat abortussen goed waren voor bijna 52 procent van de wereldwijde sterfgevallen in 2022.

Het is beangstigend om te zien dat het aantal abortussen wereldwijd blijft stijgen. Het is vooral opvallend dat aan de andere kant grote internationale organisaties zoals de Verenigde Naties steeds vaker pleiten voor uitgebreide abortusmogelijkheden en de mogelijkheid om kinderen tot de laatste dag van de zwangerschap te doden. Het lijkt erop dat niets deze moorddadige ontwikkeling kan stoppen.

(Bronnen: Lifenews/InfoCatolica – FSSPX.Actualités / Illustratie: Stirezo)