Districtsbijeenkomst van de priesters en broeders van de FSSPX Benelux

Bron: District België - Nederland

Groepsfoto van de priesters en broeders van de FSSPX Benelux.

Op woensdag 7 februari 2024 kwamen de 12 priesters en 2 broeders van de Priesterbroederschap St. Pius X samen in de priorij van het Allerheiligste Sacrament van Antwerpen.

De statuten van de Priesterbroederschap St. Pius X moedigen de districtsoversten aan om meerdere keren per jaar hun priesters en broeders te verzamelen. Dit moet de onderlinge samenhorigheid sterken en het gemeenschappelijke apostolaat vergemakkelijken.

Op woensdag 7 februari begon de samenkomst met een geestelijke voordracht door de districtsoverste E.H. de Sivry over de deugd van de religio (devotie - schenking van zichzelf). De liefde tot de Drievuldigheid sticht een honger naar de deugd van de gerechtigheid, welke aan God wil geven wat Hem verschuldigd is. Voornamelijk doen we dit door het gebed. De verhevenste daad van het christelijk gebed is echter het heilig Misoffer. De bekering van de zielen zal gemakkelijker bereikt worden door een ware gebedsgeest. De leden van de Priesterbroederschap moeten uit de H. Mis leven en daarbij acht geven op de nauwkeurige navolging van de rubrieken. Het zal een rijke bron van genaden zijn.

Na de geestelijke voordracht werden de moraalgevallen, welke de priesters dienden voor te bereiden, besproken. De voormiddag werd afgesloten met het gemeenschappelijk bidden van een deel van het kerkelijk breviergebed. De maaltijd die er op volgde, zorgde dat de vriendschappelijke banden konden aangehaald worden. 

In de namiddag hield E.H. Vianney de Champeaux een voordracht over de Derde Orde van de Priesterbroederschap St. Pius X.  Personen die lid willen worden kunnen de plaatstelijke prioren aanspreken. Vervolgens sprak de districtsoverste nog over de steeds meer voorkomende doopsels van volwassenen en hoe dit canoniek in het district te regelen is.

Tenslotte brachten we onze Heiland, aanwezig in het Allerheiligste Sacrament, een bezoek en hielden een plechtig Lof.

Bespreking van moraalgevallen en andere thematiek in het apostolaat

Slotlof in de zijkapel van de priorij Antwerpen