Mgr. Tissier overreikt 23 seminaristen de soutane in het seminarie van Flavigny (Frankrijk)

Bron: District België - Nederland

Mgr. Tissier spreekt over de nodige heiligheid voor de clerus

Op 2 februari 2024, het feest van de Zuivering van de Heilige Maagd Maria, hebben 23 seminaristen de soutane ontvangen in het seminarie in Flavigny (Frankrijk), waaronder onze Belgische seminarist Bernard Van Houtte.

Tijdens de pontificale mis zegende Zijne Excellentie Mgr. Bernard Tissier de Mallerais de soutane en overhandigde deze aan 23 seminaristen van zes verschillende nationaliteiten (Italië, België, Kenia, Zwitserland, Canada en Frankrijk).

Naast 37 priesters bestond de bijeenkomst voornamelijk uit familieleden van de seminaristen. Er waren ook delegaties van vele scholen die hun oud-klasgenoten omringden.

Ongeveer dertig seminaristen uit Ecône kwamen een handje helpen met de liturgische diensten, de organisatie van de sacristie en materiële hulp om de ceremonie soepel te laten verlopen. De ceremonie werd ook opgeluisterd door het talent van twee trompettisten die het orgelspel van het onlangs in gebruik genomen orgel begeleidden. Een belangrijke vernieuwing dit jaar was de livestream van de ceremonie voor familieleden die niet in staat waren om de reis te maken.

Laten we God danken voor deze mooie dag, en moge Onze Lieve Vrouw Koningin van de geestelijken hen helpen om dit heilige habijt waardig te dragen!

(Bron tekst en foto's: La Porte Latine)

Mgr. Tissier bij de kaarsenprocessie op Maria Lichtmis voor de ceremonie van de inkleding.

Processie voor de verkondiging van het evangelie. De Belgische seminarist Vincent Richter draagt het altaarmissaal.

De eerstejaars voor hun inkleding dragen een kaars in de hand als teken van de schenking van zichzelf.

Na de preek spreekt de bisschop de zegening uit over de personen welke de soutanes zullen dragen.

Mgr. Tissier op de foto met de nieuw ingeklede seminaristen.

De nieuw ingeklede Belgische seminarist Bernard Van Houtte met de EE.HH. Hennequin en Bochkoltz