2022 Inkledingsceremonie te Zaitzkofen

Bron: District België - Nederland

Op dinsdag 2 februari 2022 in het Heilig Hart-Seminarie te Zaitzkofen pontificeerde Mgr. Alfonso de Galarreta, hulpbisschop van de Priesterbroederschap Sint-Pius X, tijdens de inkledingsceremonie van 9 seminaristen van het eerste jaar: 2 Duitsers, 1 Argentijn, 5 Polen en 1 Nederlander (Tobias Veselka). 

Wat een vreugde om de seminaristen voor de eerste keer de soutane te zien dragen! Deze belangrijke verandering is zeer emotioneel, vooral voor de mensen die dicht bij hen staan. 

Pater Hannes Regele, die de voorbereidende retraite voordroeg, sprak over de waardigheid van het klerikale habijt, waarvan men zich steeds bewust moet zijn, omdat het enerzijds een "functioneel habijt" is, en anderzijds, net als een exotisch specimen, vandaag de dag natuurlijk wordt opgemerkt. Maar wat een eer om het te mogen dragen!

Dit geldt niet alleen voor de seminaristen, maar ook voor de confraters die zich met hen verblijden. En als u nog broeken in het seminarie ziet, betekent dat niet dat er geen stof meer is, maar dat het postulerende broeders zijn die tot september moeten wachten om het kloosterkleed te ontvangen.