JKI Utrecht haalt ruim €2700 op voor arme gezinnen in Utrecht

Bron: District België - Nederland

“Want Ik was hongerig, en gij hebt Mij te eten gegeven; Ik was dorstig, en gij hebt Mij te drinken gegeven.” - Matteüs 25, 35

In de vastentijd die achter ons ligt hebben de jongeren van JKI Utrecht geld uit de mond gespaard om arme gezinnen in Utrecht te helpen.

Het was een lange tijd zoeken naar hoe het JKI deze mensen kon helpen. Er bestaat in de maatschappij veel schaamte omtrent armoede. Mensen komen er niet open voor uit en voelen zich minderwaardig.

Gelukkig konden wij met de hulp van de Zusters Augustinessen van Sint Monica. Sinds 1934 zetten de Zusters zich in vanaf hun stadsklooster in Wijk C voor extreme armoede in Utrecht. De situatie is momenteel niet zo schrijnend als toen zij ooit begonnen, maar er zijn veel mensen die in de maatschappij vergeten worden. 

Pater de Beer en de leiding van JKI Utrecht hebben met de zusters en de Voedselbank gebrainstormd. De uitkomst was heel positief: de ruim € 2700 die is opgehaald zal ten goede komen aan gezinnen die tussen wal en schip vallen. 

De JKI’ers hielden tijdens de Vastentijd bij hoeveel geld zij bespaarden. Geheel anoniem leverde zij deze besparingen aan bij Pater de Beer, die deze offertjes tijdens de Paaswake in het Paasvuur heeft opgedragen.

Afgelopen zondag 7 april ging JKI Utrecht langs de Zusters Augustinessen met cadeaubonnen van €100 per gezin. In totaal kunnen er dus 27 gezinnen geholpen worden. 

We werden ontvangen door Zuster Meijerink en Jan Zwarts, coördinator van de Voedselbank Ondiep. Jan vertelde ons over schrijnende gevallen van gezinnen die tientjes te veel per maand verdiende. Zij vallen tussen wal en schip wat betreft hulp vanuit de voedselbank. Met de cadeaubonnen van JKI Utrecht krijgen juist deze vergeten mensen een steuntje in de rug.

Zuster Meijerink vertelde ons over het belang van fysieke werken van barmhartigheid en het gebed voor de zwakkeren.

We sloten de dag af met een welverdiend potje Jeu de Boules, onder het genot van een borrel.