Livestream begrafenis Mgr. Vitus Huonder

Bron: District België - Nederland

In overeenstemming met zijn herhaaldelijk geuite wens zal Mgr. Vitus Huonder begraven worden in het seminarie in Ecône, "naast de bisschop die zoveel geleden heeft voor de Kerk ", zei hij. De pontificale uitvaartmis zal worden opgedragen op woensdag 17 april om 9.30 uur, gevolgd door de begrafenis in de grafkelder van het seminarie.

Op 3 april 2024, Paaswoensdag, gaf Mgr. Vitus Huonder zijn ziel aan God, na een korte ziekte waarvan hij de fatale afloop heel goed kende.

Hij werd in het ziekenhuis opgenomen op het feest van de heilige Jozef, 19 maart. De diagnose werd gesteld op heilige maandag 25 maart, de dag van de Aankondiging. Vanaf dat moment toonde Mgr. Huonder zich volkomen volgzaam aan de wegen van de Voorzienigheid en offerde hij voortdurend zijn lijden op voor de heilige Kerk.

Hij toonde ook dankbaarheid aan de Priesterbroederschap Sint Pius X en in het bijzonder aan het Sancta Maria Instituut in Wangs, waar hij zijn laatste jaren kon doorbrengen, in de diepe vreugde van het nog steeds vervullen van een prachtig ambt als zielenherder en in een bewonderenswaardig voorbeeld van gebed en liefde voor het huis Gods.

Wij bevelen de rust van zijn ziel aan in uw ernstige gebeden, zodat hij zo snel mogelijk de eeuwige gelukzaligheid mag bereiken.

(Bron: Séminaire Saint-Pie X – FSSPX.Actualités)